Jonna Heinonen:

MakiaMental sai alkunsa turhautumisesta siihen, että valmennusasiakas toisensa perään epäonnistui omassa muutoksessaan. Asiakkailla oli paljon tietoa siitä, mitä heidän pitäisi muuttaa, mutta miten…se olikin toinen juttu!

Halusin tietää mistä johtuu elämäntapamuutosten tuskallisuus ja se, että niin moni epäonnistuu pidemmällä aikavälillä. Miksi varsinkin ylipainosta on tullut niin suuri kansallinen ongelma ja miksi BMI:stä poikkeavaa painoa ylipäätään pidetään kritiikittömästi ongelmallisena.

Selitys löytyi – tietysti – korvien välistä. Työkaluja ongelmien ratkaisuun oli kuitenkin todella haastava löytää, joten päätin ottaa haasteen vastaan ja luoda niitä itse. Tuhansia tunteja vaatinut työ on nyt valmis ja nämä käytännössä omaa työtä todella paljon helpottavat työkalut on nyt saatavana myös muille, MM Muutosvalmentaja™-koulutuksen muodossa.

Minulla on korkeakoulututkinto urheiluvalmennuksesta sekä pohjalla liikuntalääketieteen opinnot ja olen toiminut valmentajana jo yli kymmenen vuoden ajan. Olen terveystieteiden maisteri ja laillistettu ravitsemusterapeutti sekä NLP Practitioner. Lisäksi opiskelen psykologiaa Tampereen avoimessa yliopistossa. Olen myös kirjoittanut Lasse Seppäsen kanssa kirjan 
”100 vinkkiä järkevään painonpudotukseen”, sekä Arto Pesosen kanssa kirjan ”100 vinkkiä elämäntapamuutokseen” kaikille elämäntapamuutoksen kanssa tuskaileville.

Uusi kirjani Tunne syöminen ilmestyi keväällä 2018. Pääset tutustumaan kirjaani
tästä linkistä

Haluan opettaa tutkitun tiedon pohjalta sitä, miten ihmiset pääsevät pysyviin tuloksiin vaikuttamalla ajattelunsa kautta omaan käyttäytymiseen ja Makia Mentalin missiona on tuoda nämä välineet myös toisten ravitsemus-, urheilu- ja elämäntapavalmentajien ulottuville. Vaikka aihe on vakava, koulutusten perusvire on rento ja ote äärimmäisen käytännönläheinen.

Jonna Heinonen, valmentaja, kouluttaja, tietokirjailija ja ravitsemusasiantuntija

Makia Mentalin perustaja

Sami Yläkangas:

Urheilijan psyykkisillä ominaisuuksilla on yhtä suuri vaikutus optimaaliseen kehittymiseen kuin fyysisellä harjoittelulla, ravitsemuksella ja levolla. Henkiseen valmennukseen liittyy kuitenkin vielä paljon vääriä uskomuksia. Kuvitellaan, että se kuuluu vain huippu-urheilijoille tai vain kilpailukaudelle. ja sitten, että urheilijan päässä pitää olla jotain vikaa, jotta mentaalivalmennusta voisi edes harkita.

Mikään näistä ei pidä paikkaansa vaan, jokaisella urheilijalla ”vakavuusasteesta” riippumatta pitäisi olla käytössä työkaluja, joilla saadaan henkinen kapasiteetti käyttöön.

Sitä samaa kapasiteettia voi hyödyntää myös muussa elämässä – niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Olen koulutettu psyykkinen valmentaja (EduFocus), ammattivalmentaja (VAT) sekä Terve Urheilija -kouluttaja, olen myös toiminut lentopalloliiton kouluttamana valmentajana jo liki 15 vuoden ajan. Opiskelen parhaillaan urheiluravitsemusta Itä-Suomen avoimessa Yliopistossa. Mentaalivalmennuksen pohjana käytän sekä kognitiivisen käyttäytymispsykologian periaatteita, että NLP:tä. Olenkin koulutettu 2. asteen NLPersonalTrainer.

Luennoillani on lupa nauraa, sillä huumori on selkeästi yksi parhaista välineistä hankalampienkin asioiden läpikäymiseen. Kykyni siirtää vaikealta tuntuvat asiat helposti käytäntöön on kerännyt kiitosta valmennettaviltani ja koulutettaviltani.

Sami Yläkangas, urheilun ja mentaalivalmennuksen vastaava

Satu Pihlaja:

Itsetuntemus, kokonaisvaltainen hyvinvointi, ihmissuhteet, vuorovaikutustaidot, koti, ura, talous ja vauraus, muutoksen johtaminen, työhyvinvointi, elämänilo, onnellisuus, luovuus ja unelmat…

Nämä ovat työsarkaani ja se miten voisit asettaa sinua motivoivia tavoitteita ja edetä entistä suunnitelmallisemmin näitä tavoitteitasi kohti.

Koulutukseni ja valmennukseni perustuvat tieteelliseen tutkimustietoon ja valmennuksellisiin menetelmiin. Minua kiinnostaa erityisesti se, miten muutos ihmisen mielessä tapahtuu ja miten omaa potentiaalia, omia taitoja, kykyjä ja energiaa voi saada paremmin käyttöön.

Mielenterveydelliset ongelmat ovat tulleet minulle tutuiksi työssäni kliinisenä psykologina yli kymmenen vuoden aikana. Nykyisin kuitenkin koen, että psyykkisen hyvinvoinnin lisäämisen ja vahvuuksiin perustuvan itsensä kehittämisen tulisi olla suuremmassa roolissa.

Minulla on korkeakoulututkinto sekä psykologiasta (PsM), että psykoterapiasta (PsL) ja olen kouluttautunut myös valmentajaksi. Lisäkoulutusta löytyy psykoterapian kouluttamisesta, kehittämistyöstä, työ- ja organisaatiopsykologiasta, positiivisesta psykologiasta, NLP:stä, neuropsykologiasta ja kriisien psykologiasta.

Olen työssäni kehittänyt virtuaalisia mielenterveyspalveluita ja nettiterapiaa, ja kouluttanut näistä aiheista jo vuosien ajan. Teen yksityisvastaanotollani psykoterapiaa ja yksilövalmennusta, sekä pidän erilaisia valmennuksia ja koulutuksia ryhmille ja yrityksille.

Kirjani “Aikaansaamisen taika” julkaistiin keväällä 2018. Kirja on valmennuksellinen kirja itsensä johtamisen teemoista. Pääset tutustumaan kirjaan tästä linkistä
Lisäksi kirjoitan väitöskirjaa nettiterapiaan liittyvästä aiheesta.

Tärkeintä on sitoa teoriaa käytäntöön ja harjoitella, jotta tieto saadaan palvelemaan käytäntöä. Harjoittelua tehdään ilolla ja innostuksella, jokaisen omista lähtökohdista käsin.

Satu Pihlaja, erikoispsykologi (PsL), integratiivinen psykoterapeutti (YET) ja LCF Life Coach

Kotisivu satupihlaja.com

Kuva: atena.fi

© MakiaMental Oy | Y-tunnus / 2757209-2 | E-Mail: / info@makiamental.fi | Muuttamalla mieltäsi kaikki muukin muuttuu 

Share This